vrijdag 9 januari 2009

Instrumenten maken

Doelgroep: 8 – 12 jaar
Doel: Fijne motoriek, op een gezellige manier met elkaar bezig zijn

Materialen blokfluit: Keukenrol, verf, schaar.
Materialen schudkoker: Wc-rolletje, rijst, verf, stevig papier, schaar,lijm.
Materialen trommel: Bus (bijvoorbeeld de verpakking van Jodenkoeken), ballon,verschillende kleuren papier, lijm, schaar

Uitvoering blokfluit: Je vertelt de kinderen wat je gaat doen en vraagt de kinderen wie mee willen doen. Je vraagt de kinderen om aan tafel te gaan zitten. Je laat de kinderen de keukenrol verven en daarna moeten ze deze goed laten drogen. Vervolgens moeten ze de bovenkant iets plat drukken en de zijkantjes er vanaf knippen. Tenslotte moeten de kinderen gaatjes maken van boven naar beneden en de blokfluit is klaar om mee te gaan playbacken. Je ruimt, eventueel samen met een paar kinderen, op.



Uitvoering schudkoker: Je vertelt de kinderen wat je gaat doen en vraagt de kinderen wie mee willen doen. Je vraagt de kinderen om aan tafel te gaan zitten. Je laat de kinderen het wc-rolletje verven en daarna deze drogen. Vervolgens knippen de kinderen uit het stevige papier twee rondjes, zodat het wc-rolletje dichtgeplakt kan worden. Daarna moeten de kinderen het rolletje aan een kant dichtplakken en hem vullen met een beetje rijst. Ten slotte moeten de kinderen de andere kant dichtplakken en de schudkoker is klaar. Je ruimt, eventueel met een paar kinderen, op.



Uitvoering trommel: Je vertelt de kinderen wat je gaat doen en vraagt wie mee willen doen. Je vraagt de kinderen om aan tafel te gaan zitten. Je laat de kinderen de bus aan de buitenkant versieren met stukjes papier, dit kan bijvoorbeeld ook met verf. Daarna knippen de kinderen van de ballon het tuitje af en spannen de ballon over de bovenkant van de bus en de trommel is klaar. Je ruimt, eventueel met een paar kinderen, op.

Geen opmerkingen: